5. elokuuta 2011

Pakinaperjantain koulunpenkillä-haaste

Pe 5.8.2011
Kuva: Joskus kauan sitten piirtämäni postikortti paperitaiteelle. ©Marleena

Elinkautinen (100 sanan raapale)

Ei ole kuin pari kuukautta, kun viimeksi istuin koulunpenkillä. Sen verran kesälomaa, että ehtii hetken henkäistä. Opettajan ikuinen osa jatkuu taas reilun viikon päästä. Ja taas koulunpenkillä istuvat tuhannet oppilaatkin ympäri Suomea. 
Rehtori sanoi meille uusille ylioppilaille vuosikymmeniä sitten, kun juuri olimme painaneet valkolakin päähämme: "Nyt olette sitten vapaita kuin taivaanlinnut!" Pyh, sanontahan se vain oli. Sitä seurasi vuosien opiskelu ja pänttääminen. Vapaudesta ei tietoakaan. 
Odotan eläkepäiviä innolla, josko silloin vapaus koittaisi!? Mutta sitä ennen taas aamu aamun perään tunnit, välitunnit, luokat, opettajainhuone, välituntivalvonnat, kokeitten korjailut, kirja- ja vihkopinot. Sellaista se on, kun on elinkautinen koulunpenkillä. Tule jo eläkevuosien vapaus!


Pakinaperjantain 245. haaste (klikkaa)

8 kommenttia:

 1. Ennustajaeukkona sanoisin, että ne eläkepäivät ovat tuossa tuokiossa! On siinä elinkautisessa koulunpenkkihommassa omat hyvätkin puolensa, että reippaasti vain ja löysin rantein, lomanjälkeinen alku aina hankalaa...että onnea uudelle lukuvuodelle!

  VastaaPoista
 2. Hymyilevä eläkeläinen, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Täällä kohtalotoveri odottaa tiistain suunnittelukokousta. Miettii joka syksyistä kysymystään: Mitä laittaisi päälleen?

  VastaaPoista
 4. Nyt kun koulunpenkit on kulutettu jo aika päiviä sitten, on mukava muistella niitä aikoja. Aika kultaa muistot ja nostaa esiin enimmäkseen vain ne kultaiset hyvät muistot.
  Luulisin, että opettajille käy samoin. Pitkän päivätyön jälkeen eläkepäivinä muistissa ovat kultaiset muistot.

  VastaaPoista
 5. Anja, sama asia mietityttää minuakin. ;)

  VastaaPoista
 6. arleena, on se ihmismieli kummallinen. Vanhetessaan asiat muuttuvat jopa päinvastaisiksi! :)

  VastaaPoista
 7. Peikko luulee että se vapaus pitää hankkia ihan itse, eikä odottaa sitä. Tosin se ei tiedä. Mutta kun karkaa metsään ja kiljuu mennessään, niin se tuntuu aikamoisen vapaalta.

  VastaaPoista
 8. isopeikko, harmi, etten ruvennut jo ajat sitten peikoksi. Nyt harkitsen asiaa oikein tosissani. Millä peikko elää talvisin? Onko sulla männynkäpyjä ja marjoja säilöttyinä?

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.Et voi olla anonyymi, käytä vaikka nimimerkkiä!

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.