28. heinäkuuta 2011

Viisi eri tekstiä

To 28.7.2011
Laskin, että minulla on viisi eri tekstiä, joita olen kirjoitellut jonkin verran eteenpäin. Onkohan siinä liian monta? Kahta olen kirjoittanut jo sivukaupalla. Toinen on jonkinlainen romaanin runko, toinen taas lyhyempi tarina, jonka voisi muokata romaaniksikin.

Tulostin kaikki eilen. Oliko siinä mitään järkeä, en tiedä. Lueskelin sitä runkotekstiä ja mietin, miten jatkaisin. Lukuja on koossa vasta seitsemän ja niitä pitäisi muokata ja laajentaa. Ne koostuvat nyt melkein perusasioista. Myös päähenkilön nimeä olen miettinyt usein ja vaihtanut useita kertoja.

Jotenkin junnaan samoissa kuvioissa nyt. Ajattelin, että tulostaminen auttaisi, mutta enpä tiedä. Montakohan sivua kirjaa tulee A4:stä? Pitäisi laskea. Tuskin yksi A4 on yksi sivu kirjassa, normaalikokoisessa kirjassa, jossa teksti on jotain 11 pistettä? Olisiko sivuja kirjassa 1,5 A4:ään verrattuna? Olen liian laiska laskemaan. Eli siis Kaksi A4:sta olisi kolme sivua kirjassa? Mikähän on sanamäärä tuommoisessa tavallisessa kirjassa?
Kaikkea sitä miettiikin. Tosin olen enemmän tiivistäjä kuin lavertaja (vrt. laventaja). Tiivistän mieluummin kuin lisään sanoja. Nyt kuitenkin on sanojen aika, koska päätekstissäni on vain 7 lukua ja romskun runko valmiina. Juoni on vain päässäni. Saa nähdä, muutanko tuota perusideaa vähitellen eli pysyykö juoni samana.

EDIT: laskin sitten kuitenkin sanamäärän yhtä sivua kohti eräästä kirjasta eli jos yhdellä sivulla on 34 riviä ja 11 sanaa rivillä, se tekee jotain 374 sanaa sivulle.  Konekirjoitettua tekstiä minulla on noin 550 per sivu, joten ehkä kahdesta sivusta ei tule aivan kolmea sivua kirjaan. Tai sitten tulee. :) Sehän vähän riippuu...

2 kommenttia:

  1. Hei Marleena, hyvä vaan, että tekstejä on monta. Kaikista ei välttämättä tule valmista, hyvä jos yksikin viidestä lähtee vetämään ja valmistuu aikanaan.

    Liuskojen ja kirjan sivujen suhde tosiaan riippuu monesta asiasta. Romaanejakin on niin eri paksuisia. Mutta ei tuo 1.5 mitenkään kaukaa haettu suhdeluku ole.

    VastaaPoista
  2. Kirsti Ellilä, kiitos kommentista! Näinhän se on. Pitäisi olla ahkera ja sinnikkäästi kirjoittaa... Ahkeruus kovankin onnen voittaa, sanotaan. Ei saisi kyllästyä omiin teksteihinsä.
    Ei pitäisi myöskään olla liian kriittinen koko ajan. :)

    VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.Et voi olla anonyymi, käytä vaikka nimimerkkiä!

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.