31. maaliskuuta 2009

Aikasäästöpossu


Olisi tosiaan tarvetta aikasäästöpossulle. Harmi, ettei sellaista ole vieläkään keksitty, vaikka kaikenlaista on yritetty aikakoneista ikiliikkujiin.

Säästöön aikaa voisi laittaa esim. odotustiloissa asioidessa. Kelassa, hammaslääkärissä, apteekissa, varsinkin Helsingin yliopiston apteekissa Töölössä, mistä en ole yleensä koskaan selvinnyt ulos alle puolessa tunnissa niin kuin en Kelastakaan. Hammaslääkärissäkin odotushuoneessa vietettyistä ajoista noin varttitunnin voisi tiputtaa lähes joka kerran aikasäästöpossuun, sillä odotustilan lehdet ovat usein sen verran vanhoja, että niiden lukemiseen en välttämättä tuota varttia tarvitsisi. Sitten bussien ja ratikoiden odottamiseen kuluneet ajat laittaisin mieluusti talteen. Monta turhaa kakskymmenminuuttista olen pysäkeillä viettänyt. Jo pelkästään noiden aikojen säästöön laittamisesta aikasäästöpossuni pullottaisi maha pönköllään.

Vaan eipä aikaa pysty laittamaan säästöön edes yhden harmaantuvan hiuksen verran. Sanovat, että kiire on paholaisen keksintö. Kun muistelen koulu- ja opiskeluvuosiani, niin kumma kyllä aikaa oli silloin yleensä riittämiin, paitsi ennen koe- ja tenttipäiviä. Ja niihinkin otti silloin helposti aikalisää yönpuolelta. Nyt kun ikämittari osoittaa jo nousevia lukemia, yötkin ovat kummasti lyhentyneet, hyvä kun ehtii jonkinlaiset nokoset ottaa ennen aamua. Ja työt pakkaavat ruuhkaantumaan. Vuosi vuodelta jalat tanssivat yhä hitaammin ja ajatus saapuu usein jälkijunassa ajat sitten hoohetken jo mentyä.

Merkillinen ilmiö tuo aika. Jostain sitä virtaa päivästä toiseen. Jostain minuutit tulevat ja jonnekin menevät. Ei ihme, että tiimalasikin on keksitty. Ihmettelen vain sitä, miten oikea määrä hiekkaa on alun perin osattu laittaa tuntia mittaamaan.

Jos aikaa voisi säästää, tiukan paikan tullen olisi, mistä ottaa. Onneksi aikaa ei kuitenkaan kuka vain pääse rukkailemaan, vaan ohjaimet ovat Jumalan käsissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.Et voi olla anonyymi, käytä vaikka nimimerkkiä!

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.