24. maaliskuuta 2009

Vetovoiman salaisuuksia

Luin Isopeikon tekstiä Evoluution harhapoluista ja mietin, mikä vaikuttaa siihen, että "rakastumme ensisilmäyksellä" tai että "kemiat eivät toimi" jne. Tuskin Luoja on tehnyt virheitä. Ihmiset kai tekevät virheitä sitäkin enemmän. Ainakin avioerotilastoja jos on uskominen.

Nykyisin puhutaan paljon feromoneista. Mitenkähän ne loppujen lopuksi vaikuttavat?

Feromonit
Vetovoiman salaisuuksia

Entä sitten ystävät, miten saamme "ystäviä ja vaikutusvaltaa"? Miksi ystävystymme joidenkin ihmisten kanssa ja joitakin toisia tuskin siedämme? Mystisiä kysymyksiä. Mitä on ns. karisma. Puhumme karismaattisista ihmisistä, ihmisistä, joissa on charmia, luontaista viehätysvoimaa. Jopa Wikipediassakin on mietitty karismaa.

3 kommenttia:

 1. Feromonit ovat mielenkiintoisia. Kaikkine merkityksineen.

  VastaaPoista
 2. Niinpä niin.
  Yritin muuten kirjoittaa kommentin kissan harmauteen liittyvään juttuusi, mutta vuodatus ei taaskaan saanut kommenttia ladatuksi, joten laitan tähän, mitä kirjoitin kissasta jasen harmaudesta pimeässä:

  Minä en ole ilmeisesti kissa, koska en näe pimeässä. Siksi en ole nähnyt, minkä värinen kissa yleensäkin on pimeässä, enkä ole nähnyt mitään muutakaan. Olen nähnyt vain mustaa. Meidän talon kellarikäytävässä on ihan pikimustaa, ennen kuin sytyttää valon. Ulkona on harvoin niin pimeää, etteikö siellä jotain näkisi. Kuun valossa ainakin vaaleansävyiset kissat näyttävät vaaleilta ja hämärässäkin. Täytyy seuraavan kerran katsoa, olisko niissä jotain harmaan sävyjä. Onko tuo komeus sinun kissasi, Isopeikko? (Kai Sinua saa sinutella?)

  VastaaPoista
 3. Saa sinutella tai peikotella tai miten vaan :) Kiitos. Se kissi ei kuulu peikolle vaan itselleen niinkuin kaikki kissat. Se tulee välillä leikkimään peikon tykö :) ja se tykkää leikkiä hännällä, peikonkin.

  VastaaPoista

Sähköposti pitää laittaa, jotta linkki toimii, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Jos kirjoitat kommentin Nimi/URL-osoite-vaihtoehdolla, aloita URL-linkki http://-alulla, että se toimii!

Nimi/URL-osoite on oikea vaihtoehto esimerkiksi, jos blogisi on muussa palvelussa kuin Bloggerissa.Et voi olla anonyymi, käytä vaikka nimimerkkiä!

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.